reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka ve schwarzwaldské šunce a parmezánu, rozmarýnové brambory, tzatziki salát

Suroviny
Vepřová panenka

  • vepřová panenka 750 g
  • sůl
  • barevný pepř
  • čerstvé lístky šalvěje
  • parmezán
  • parmská šunka 5 plátků
  • sádlo
  • máslo

Rozmarýnové brambory

  • brambory 1 kg
  • olej
  • sůl
  • rozmarýn
  • kmín

Tzatziki

  • jogurt řeckéjo typu 400 g
  • salátová okurka 3 ks
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • čerstvý kopr

Vepřovou panenku odblaníme, osolíme, posypeme drceným pepřem a poté obalíme v nastrouhaném parmezánu, který důkladně přitiskneme k masu. Na pracovní desku rozložíme plátky šunky a poklademe ji lístky šalvěje. Na připravený plát položíme panenku, zabalíme do šunky a převážeme. Na pánvi rozpálíme sádlo a kousek másla a zabalené maso opečeme z každé strany tři minuty. Pak je vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 180 stupních. Hotové maso vyndáme z trouby, necháme chvilku odstát a poté nakrájíme na plátky.
Rozmarýnové brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme olej, rozmarýn a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Tzatziki salát: Okurky oloupeme, vyjmeme jádra, vymačkáme přebytečnou vodu. Osolíme, opepříme, přidáme jogurt, olej, nasekaný čerstvý kopr a zamícháme. Podáváme chlazené. Kdo má rád česnek, může si ho do salátu také přidat.

Zdroj: Vepřová panenka ve schwarzwaldské šunce a parmezánu, rozmarýnové brambory, tzatziki salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-ve-schwarzwaldske-sunce-parmezanu-rozmarynove-brambory-tzatziki-sa  [On-line 19.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.