Suroviny
- konzerva s hráškem 2 ks
- cibule 1 ks
- máslo dle chuti
- česnek dle chuti
- hladká mouka
- zakysaná smetana 1 ks
- majoránka
- plátky slaniny
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme hladkou moukou, orestujeme. Na tuto jíšku přidáme hrášek i s nálevem z konzervy, dochutíme česnekem, majoránkou, osolíme, opepříme a necháme povařit. Po chvíli polévku rozmixujeme. Mezitím si připravíme slaninové vlnky: plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky, které osmažíme na pánvičce. Hotovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a slaninovými vlnkami.
Zdroj: Hráškový krém a slaninové vlnky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-slaninove-vlnky [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář