Suroviny
- vepřové kotlety 5 ks
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- worcestr
- olej
- cibule 4 ks
- brambory 750 g
Tatarská omáčka
- vejce 4 ks
- olej
- sůl
- pepř
- česnek 4 stroužky
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sterilované okurky 2-3 ks
- čerstvá pažitka
Vepřové kotlety s kostí si naložíme do marinády z grilovacího koření, soli, pepře, worcesteru a oleje, maso necháme aspoň několik hodin marinovat.
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátek masa dáme do alobalu každý zvlášť, nato přidáme cibuli a brambory, zabalíme. Pečeme 30 minut na 200 stupňů, poté odkryjeme a necháme dopéct brambory.
K jídlu podáváme domácí tatarku. Do mixéru dáme celá vajíčka, zašleháme, po troškách přiléváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla. Majonézu dochutíme solí, pepřem, prolisujeme česnek, přidáme hořčici a najemno nastrouháme sterilované okurky. Nakonec můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.
Zdroj: Živáňská s opékanými bramborami, dipem a tatarskou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivanska-s-opekanymi-bramborami-dipem-tatarskou-omackou [On-line 23.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář