reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové pyré s vepřovou panenkou na fazolkách s česnekem a slaninou

Suroviny

  • brambory 2 kg
  • fazolové lusky 400 g
  • smetana ke šlehání (33%) 0,25 l
  • mléko 0,3 l
  • česnek 3 stroužky
  • anglická slanina 100 ml
  • sůl
  • pepř
  • vepřová panenka

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Měkké scedíme, přidáme máslo, smetanu a prošleháme ručním tyčovým mixérem.
Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme, můžeme okořenit farmářským kořením. Rozpálíme pánev a na pár kapkách horkého oleje zprudka necháme maso zatáhnout ze všech stran. Potom ztlumíme plamen a maso necháme zvolna na pánvi dodělat, podle toho jak ji chceme mít propečenou. Z výpeku pak v pánvi doděláme šťávu.
Nakrájíme si nahrubo cibuli a tu necháme zesklovatět na pánvi, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a na konec přidáme fazolové lusky, těsně před koncem přidáme nadrobno nakrájeny česnek. Vše orestujeme.

Zdroj: Bramborové pyré s vepřovou panenkou na fazolkách s česnekem a slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborove-pyre-s-veprovou-panenkou-na-fazolkach-s-cesnekem-slaninou  [On-line 04.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.