Suroviny
- brambory 2 kg
- fazolové lusky 400 g
- smetana ke šlehání (33%) 0,25 l
- mléko 0,3 l
- česnek 3 stroužky
- anglická slanina 100 ml
- sůl
- pepř
- vepřová panenka
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Měkké scedíme, přidáme máslo, smetanu a prošleháme ručním tyčovým mixérem.
Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme, můžeme okořenit farmářským kořením. Rozpálíme pánev a na pár kapkách horkého oleje zprudka necháme maso zatáhnout ze všech stran. Potom ztlumíme plamen a maso necháme zvolna na pánvi dodělat, podle toho jak ji chceme mít propečenou. Z výpeku pak v pánvi doděláme šťávu.
Nakrájíme si nahrubo cibuli a tu necháme zesklovatět na pánvi, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a na konec přidáme fazolové lusky, těsně před koncem přidáme nadrobno nakrájeny česnek. Vše orestujeme.
Zdroj: Bramborové pyré s vepřovou panenkou na fazolkách s česnekem a slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramborove-pyre-s-veprovou-panenkou-na-fazolkach-s-cesnekem-slaninou [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář