Suroviny
- panenka 2 ks
- brambory 1 kg
- mražené fazolové mlusky 1 sáček
- anglická slanina 200 g
- česnek 6 stroužků
- velká cibule 4 ks
- máslo 200 g
- koření na steaky
- pepř
- sůl
Marináda
- bílý jogurt 1 ks
- česnek 3 stroužky
- koření na steak
- sůl
- pepř
Nejprve si připravíme marinádu na maso: do bílého jogurtu si utřeme česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření na steak. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet.
Na másle si osmažíme cibulku s anglickou slaninou. Oloupeme a uvaříme brambory. Na další pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme fazolové lusky.
Do brambor přidáme půl směsi anglické slaniny s cibulí a zamícháme, do zbytku směsi přidáme na jemné plátky tři stroužky česneku, trošku orestujeme a přidáme fazolky.
Panenky na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Necháme chvilku odstát a pak nakrájíme a okamžitě podáváme.
Zdroj: Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a zelené fazolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-stouchanymi-bramborami-zelene-fazolky [On-line 17.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář