Suroviny:
- jumbo krevety
- 2 kuřecí stehna
- vejce
- kari masala
- kari
- chilli pasta
- bílý jogurt
- řapíkatý celer
- mrkev
- červená cibule
- kapie
- česnek
- citron
- sůl, pepř
- cukr
- olej
- pomerančovo-zázvorový rosol
- medová omáčka
- rajčatové pyré
Ozdoba:
- kokos
- smažená plochá petržel
- stříbrné kuličky
V míse vyšleháme 2 vejce, přidáme jogurt, kari, kari masalu, strouhaný česnek, chilli pastu.
Kuřecí stehna nařízneme v kloubu a prořežeme. Prosolíme, vetřeme česnek, vložíme do mísy s jogurtem a obalíme ve směsi. Do misky na olej kuře vložíme a pečeme v troubě 25 min.
Na olivový olej dáme medovou omáčku, rosol, protlak, chilli pastu, kapii na kostičky, posekaný česnek a restujeme. Přidáme spařené krevety a opečeme.
Podáváme s indickým chlebem a rýží, omáčkou z jogurtu a chilli s čerstvými kousky řapíkatého celeru a proužky mrkve, zdobíme kokosem, smaženou petrželí, citronem a stříbrnými kuličkami.
Zdroj: KUŘE TANDORI DLE INDÍRY GHÁNDÍ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 21.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář