Suroviny
- vepřová krkovice bez kosti 5 plátků
- rajčatový protlak 2 lžíce
- černé olivy 10 ks
- sůl
- olej 2 lžíce
- pepř
- brambory 800 g
- jarní cibulka 2 ks
- máslo 1 lžíce
Vepřové rolky: Připravíme si pánev s olejem, necháme rozehřát a troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem, poklademe najemno nakrájenými sušenými rajčaty a pokrájenými olivami (na každý plátek vychází 2 sušená rajčata a 2 olivy). Plátky srolujeme a ovážeme nití, aby se nerozpadly, zabalené potřeme opět protlakem a ještě osolíme a opepříme dle chuti. Závitky zprudka osmahneme asi dvě minuty z každé strany na pánvi, kterou jsme si předem připravili, vyjmeme z pánve a spolu s výpekem vložíme do zapékací mísy, přidáme dle potřeby vodu a přikryté dáme do předehřáté trouby, kde ještě asi 20 minut dopečeme.
Šťouchané brambory: Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit, po uvaření rozšťoucháme a přimícháme najemno nakrájenou jarní cibulku se lžící másla.
Zdroj: Vepřové rolky se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-rolky-se-stouchanymi-bramborami [On-line 30.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář