Suroviny
Lasagne
- hladká mouka 300 g
- skořice
- olej
- vejce 3 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
Omáčka a tvaroh
- jahody 500 g
- tučný tvaroh
- cukr moučka a krystal
Lasagne: Vše důkladně promícháme a uhněteme, popřípadě naředíme vodou. Těsto necháme půl hodiny odpočinout. Vaříme ve vroucí vodě s olejem asi pět minut.
Omáčka: Asi 200 g jahod vložíme do hrnce s máslem a cukrem krystal a vaříme do rozpadnutí a zhoustnutí. Tvaroh uhněteme s moučkovým cukrem dohladka. Zbytek jahod nakrájíme na plátky.
Lasagne s omáčkou a tvarohem servírujeme za studena, posypeme je skořicí a podáváme.
Zdroj: Jahodové lasagne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodove-lasagne [On-line 02.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář