Suroviny
- čerstvý losos 500 g
- brambory 250 g
- vejce 2 ks
- solamyl 5 g
- červená paprika čerstvá 100 g
- cibule 100 g
- jarní cibulka 100 g
- petržel 50 g
- citrón 1 ks
- kmín drcený
- salát frise 100 g
- řecký jogurt 200 g
- směs bylinek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Brambory se slupkou vložíme do osolené vody a dáme vařit, po uvaření oloupeme a nakrájíme. Čerstvého lososa opláchneme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme k již nakrájeným bramborám. Papriku, petrželku, cibuli a jarní cibulku najemno pokrájíme a vložíme též do nádoby s dalšími surovinami, přidáme solamyl, vejce, sůl, pepř, kmín dle potřeby a následně vše promícháme dohromady. Připravenou hmotu vložíme do lednice a necháme chvilku odležet, po té si dáme na plech pečící papír a na něj tvořítkem připravíme potřebně velké kotoučky, vložíme do předehřáté trouby 175°C na 17 až 20 minut.
Dresink: Řecký jogurt vložíme do nádoby a přidáme směs najemno pokrájených bylinek, dle potřeby dochutíme trochou soli a olivového oleje.
Zdroj: Lososový kotouč s bylinkovým dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososovy-kotouc-s-bylinkovym-dresinkem [On-line 09.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář