Suroviny
- pepř
- pórek 100 g
- cibule 150 g
- máslo 150 g
- hrášek 350 g
- cukr
- plnotučné mléko 250 ml
- smetana ke šehání 100 ml
- drůbeží vývar 200 ml
- mascarpone 100 g
- sůl
Cibulku pokrájenou najemno zpěníme na másle, osolíme, přidáme pórek, pepř, cukr a hrášek. Až hrášek zesklovatí, zalejeme vývarem a vaříme 10 minut. Stáhneme z plotny, rozmixujeme, přecedíme, zašleháme mascarpone. Před podáváním přidáme máslo a zašleháme. Plnotučné mléko zahřejeme a vyšleháme ponorným mixérem. Pěnou z mléka pak zdobíme polévku.
Zdroj: Hráškové cappuccino; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskove-cappuccino [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář