Suroviny
- pórek 2 ks
- špenát dle libosti
- hladkolistá petržel
- cibule 2 ks
- smetana 250 ml
- olej
- máslo
- mléko 100 ml
- bílé víno 200 ml
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Na másle a oleji osmahneme dvě velké cibule, přihodíme na kolečka nakrájený pórek, zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Zalijeme čtyřmi deci vody a deci mléka a vaříme 20 minut. Poté rozmixujeme, pro zelenou barvu můžeme přidat špenát, osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a všechnu smetany. Před podáváním posypeme opečenými krutóny.
Zdroj: Pórková polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-s-krutony-0 [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář