Suroviny
- vepřové plecko 500 g
- sůl
- kmín
- pepř
- cibule 2 ks
- česnek 4 ks
- vývar
zelí
- kysané zelí 2 sáčky
- cukr 2 lžíce
- vařená brambora 1 ks
Maso opláchneme a nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme česnek, kusy cibule, podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu a půl.
Zelí: Do hrnce dáme zelí, zalijeme vodou, ochutíme vegetou, solí a kmínem a necháme vařit a pod pokličkou dusit. Hotové zelí zahustíme vařenou bramborou, kterou nastrouháme najemno, dle libosti můžeme dochutit cukrem.
Domácí knedlík: Do mísy dáme mouku, špetku soli, špetku cukru, droždí, vejce, přidáme vlažnou vodu, vše řádně promícháme a necháme vykynout. Po vykynutí tvoříme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě.
Zdroj: Vepřové výpečky, zelí a domácí houskový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-vypecky-zeli-domaci-houskovy-knedlik [On-line 18.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář