Suroviny
- mražený hrášek 500 g
- máslo 100 g
- cibule 1 ks
- brambor 1 ks
- rohlík 3 ks
- petrželka 1 lžíce
- pažitka 1 lžíce
- zeleninový vývar 1 l
- smetana ke šlehání 1 lžíce
- slanina 100 g
- sůl
- pepř
Rohlíky na krutony si nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova, na konci přidáme pažitku a petrželku.
V hrnci rozpustíme zbytek másla a opečeme v něm cibuli, přidáme nakrájenou bramboru a vývar. Vaříme do změknutí. Poté přidáme hrášek a necháme projít varem. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem, případně smetanou.
Polévku nalejeme do talířů a zdobíme připraveným opečeným rohlíkem a opečenou slaninou.
Zdroj: Hráškové pyré s opečenou slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskove-pyre-s-opecenou-slaninou [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář