reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na víně, pyré z brambor a pečeného česneku

Suroviny

  • hovězí loupaná plec nebo líčka 800 g
  • uzená slanina 100 g
  • mrkev 150 g
  • celer 150 g
  • šalotka 120 g
  • žampiony 200 g
  • olivový olej 50 ml
  • červené víno 500 ml
  • česnek 15 stroužků
  • hovězí vývar 1 l
  • máslo 200 g
  • šalotka 150 g
  • šťáva z citronu 1 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • rajčatový protlak 50 g
  • brambor 800 g
  • plnotučné mléko 200 ml
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • rozmarýn

Hovězí steak posypeme mořskou solí, pepřovým kořením, vmasírujeme olivový olej a necháme v chladničce odležet. Odležený steak grilujeme z každé strany dvě minuty a poté dáme do vyššího patra grilu a dopékáme podle toho, jak chceme, aby byl steak propečený.
Brambory nejprve předvaříme, poté je orestujeme na másle s rozmarýnem.
Hrášek dáme do kastrůlku, zalijeme deci vody, zakryjeme a vaříme doměkka. Poté slijeme a společně s máslem, smetanou, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

Zdroj: Hovězí na víně, pyré z brambor a pečeného česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-pyre-z-brambor-peceneho-cesneku  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.