reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškové pyré s opečenou slaninou

Suroviny

  • mražený hrášek 500 g
  • máslo 100 g
  • cibule 1 ks
  • brambor 1 ks
  • rohlík 3 ks
  • petrželka 1 lžíce
  • pažitka 1 lžíce
  • zeleninový vývar 1 l
  • smetana ke šlehání 1 lžíce
  • slanina 100 g
  • sůl
  • pepř

Rohlíky na krutony si nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova, na konci přidáme pažitku a petrželku.
V hrnci rozpustíme zbytek másla a opečeme v něm cibuli, přidáme nakrájenou bramboru a vývar. Vaříme do změknutí. Poté přidáme hrášek a necháme projít varem. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem, případně smetanou.
Polévku nalejeme do talířů a zdobíme připraveným opečeným rohlíkem a opečenou slaninou.

Zdroj: Hráškové pyré s opečenou slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskove-pyre-s-opecenou-slaninou  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.