Suroviny
- vysoký roštěnec 500 g
- fíky
- červené víno
- třtinový cukr
- máslo
- mléko
- česnek
- slunečnicový olej
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- worcestr
Maso z roštěnce svážeme, osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme, jen aby se zatáhlo. Poté je potřeme hořčicí a dáme do vyhřáté trouby na 140 stupňů, pečeme 40 minut. Po upečení vyndáme, naporcujeme na plátky a můžeme servírovat společně s fíky v červeném víně.
Na přeliv na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené fíky a zasypeme cukrem. Až se cukr rozpustí a zkaramelizuje a omáčka má jakoby medovou konzistenci, zalijeme ji vínem a necháme při nižší teplotě redukovat asi půl hodiny, dokud se nevypaří voda a omáčka opět nezhoustne.
Zdroj: Roastbeef s glazovanými fíky v červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef-s-glazovanymi-fiky-v-cervenem-vine [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář