Suroviny
- mascarpone 375 g
- smetana 30 ‚% 400 ml
- krupicový cukr 2 lžíce
- cukrářské piškoty 18 ks
- dezertní víno 250 ml
- jahody 250 g
- maliny 300 g
- cukr moučka 1 lžíce
Mascarpone, 150 ml smetany a cukr vyšleháme, až se vytvoří měkké špičky, a dáme stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 cm vyložíme fólií, kterou necháme přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočíme do vína a rozložíme po dně. Pokryjeme polovinou na plátky nakrájených jahod a malinami, potřeme polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujeme. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněme fólií a dezert zatížíme třeba konzervami. Takto necháme nejméně osm hodin, ale ještě lépe přes noc chladit. Vyklopíme a podáváme přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou.
Zdroj: Letní piškotový chlebíček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/letni-piskotovy-chlebicek [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář