reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Presovaná terina z pečených kachních stehen s jablečným pyré a bramborovým knedlíčkem s brusinkami

4−6 porcí

  • 4 kachní stehna
  • mletý kmín
  • sůl
  • 2 vejce

Kachní stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a pečeme doměkka. Upečená kachní stehna necháme vychladit a maso oddělíme od kostí, natrháme na kusy, dochutíme solí, kmínem, přidáme vejce a promícháme. Hotovou směs klademe na potravinářskou folii nebo do alobalu. Zabalíme do válečku a vložíme do předehřáté trouby na 90 °C na 15 minut.

Jablkové pyré

  • 4 jablka
  • 4 lžíce cukru
  • 200 ml bílého vína

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kusy. Cukr přepustíme v kastrůlku na karamel, zalijeme vínem, vložíme jablka a vaříme dokud nejsou měkká. Poté vše rozmixujeme dohladka.

Bramborové knedlíčky

  • 200 g brambor
  • 50 g brusinek
  • 1 vejce
  • hrubá mouka
  • sůl

Oloupané brambory uvaříme, poté necháme vychladit a nastrouháme. Do brambor přidáme brusinky, vejce, hrubou mouku, sůl a promícháme. Z těsta tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme asi 5 minut. Uvařené knedlíčky potřeme máslem, aby neoschly, a můžeme servírovat.

Zdroj: Presovaná terina z pečených kachních stehen s jablečným pyré a bramborovým knedlíčkem s brusinkami ; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1784-presovana-terina-z-pecenych-kachnich-stehen-s-jablecnym-pyre-a-bramborovym-knedlickem-s-brusinkami/  [On-line 11.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.