4−6 porcí
- 4 kachní stehna
- mletý kmín
- sůl
- 2 vejce
Kachní stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a pečeme doměkka. Upečená kachní stehna necháme vychladit a maso oddělíme od kostí, natrháme na kusy, dochutíme solí, kmínem, přidáme vejce a promícháme. Hotovou směs klademe na potravinářskou folii nebo do alobalu. Zabalíme do válečku a vložíme do předehřáté trouby na 90 °C na 15 minut.
Jablkové pyré
- 4 jablka
- 4 lžíce cukru
- 200 ml bílého vína
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kusy. Cukr přepustíme v kastrůlku na karamel, zalijeme vínem, vložíme jablka a vaříme dokud nejsou měkká. Poté vše rozmixujeme dohladka.
Bramborové knedlíčky
- 200 g brambor
- 50 g brusinek
- 1 vejce
- hrubá mouka
- sůl
Oloupané brambory uvaříme, poté necháme vychladit a nastrouháme. Do brambor přidáme brusinky, vejce, hrubou mouku, sůl a promícháme. Z těsta tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme asi 5 minut. Uvařené knedlíčky potřeme máslem, aby neoschly, a můžeme servírovat.
Zdroj: Presovaná terina z pečených kachních stehen s jablečným pyré a bramborovým knedlíčkem s brusinkami ; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1784-presovana-terina-z-pecenych-kachnich-stehen-s-jablecnym-pyre-a-bramborovym-knedlickem-s-brusinkami/ [On-line 11.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář