Suroviny
- hovězí loupaná plec nebo pupek 8 plátků
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- slanina 100 g
- libová klobása 100 g
- cibule 3
- nakládaná kyselá okurka 2
- vařené vejce 1
- sádlo 2 lžíce
- nasekané kapary 1 lžička
- vinný ocet 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- lák z okurek
- trochu hladké mouky nebo jíšky
- hovězí vývar – může být i z kostky
- 10 kuliček černého pepře a nového koření, 3 bobkové listy, 2 jalovčinky
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí, a položíme špalíček slaniny a klobásy, čtvrtku vajíčka, osminku cibule, a půl malé okurky. Plátky zabalíme a na těsno vyskládáme do vymaštěného pekáče.
Podlijeme vývarem a dáme do trouby opéct. Na sádle opečeme cibuli, přidáme cukr, hořčici, koření, zalijeme vývarem a nalijeme na ptáčky. Dusíme doměkka, závitky vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, provaříme, procedíme, a dochutíme lákem z okurek. Přidáme rozškvařenou slaninu a omáčku vlijeme na ptáčky.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zdroj: Španělský ptáček; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/spanelsky-ptacek [On-line 08.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář