Suroviny
- vepřové sádlo, mleté 20 g
- vařené a mleté vepřové kůže 20 g
- mletý černý pepř 1 lžička
- rybí omáčka 1 lžíce
- cukr půl lžíce
- chilli paprička 1
- nasekaný čerstvý koriandr i s kořeny 3 lžíce
- citronová tráva 12 stonků
- chilli omáčka čtvrt šálku
- hoisin omáčka 3 lžíce
- bageta 6 kusů
V míse smíchejte mleté maso, vepřové sádlo, posekané vepřové kůže, česnek, šalotku, chilli, rybí omáčku, koriandr a cukr a vše důkladně promícháme.
Z masa vytvořte šišky, které obalte kolem citrónové trávy nebo špejlí a ogrilujte.
Podávejte s omáčkou Hue.
Zdroj: Nem Lui; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/nem-lui [On-line 16.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář