- 1 kg hovězího mletého masa
- 1 kg kuřecích stehýnek
- 1 cibule
- 250 g římského hrachu
- koriandr
- máta
- kopr
- 200 g rýže
- zakysaná smetana
- 2 – 3 stroužky česneku
- 10 rajčat
- 10 paprik
- vinné listy
- 1 baklažán
- máslo
- brambory
Mleté maso podusíme na másle, přidáme bylinky, rajčata, sůl, pepř, předvařený římský hrách. Touto směsí plníme vydlabaná rajčata, papriky, baklažány a zapečeme v troubě asi 20 minut. Dále spaříme vinné listy a naplníme směsí z mletého masa, dáme podusit zvlášť. Hotový pokrm přelijeme dresingem ze zakysané smetany, česneku a bylinek. Kuřecí stehýnka posolíme, na másle podusíme, přidáme na čtvrtky brambory a dusíme společně. Ke všemu podáváme chléb.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarpach-badmzan-pamidor-bibar-dolmasi-bozartma-0
Poslední tip, trik či komentář