Pondělí Prostřeno 20.09.2010 – Michal
Úterý Prostřeno 21.09.2010 – Jan
- Horké ovoce přelité krémem z bílé čokolády a balzamikovou redukcí
- Telecí hřebínek v parmazánové krustě s opékanými brambory se špenátem a omáčkou ze zeleného pepře
- Maminčina polévka s anglickou slaninou
- Terinka z kachních jater provoněná koňakem
Středa Prostřeno 22.09.2010 – Bedřiška
Čtvrtek Prostřeno 23.09.2010 – Jiří
- Divotvorné ovoce
- Rajčatový salát a zálivka
- Vepřové medailonky v omáčce z modrého sýru s americkými brambory
- Hovězí vývar s kapáním
Pátek Prostřeno 24.09.2010 – Tereza
„Výjimečné složení kroužku hostitelů, kdy v Ostravě soutěžilo více vařících mužů než žen, se vrací k normálu. V Praze a Středočeském kraji se sejde nejobvyklejší sestava: tři ženy a dva muži. A jsou to velcí milovníci ryb. Na koho se můžeme těšit příští týden?
Středočeské vaření zahájí v pondělí vysokoškolská studentka ekonomie Martina. Sama sebe vidí jako optimistku a extroverta s občasnými záchvaty melancholie. K sobě i ostatním je kritická, dbá na detaily. Zda své vaření dokáže soutěživá Martina dotáhnout do puntíku, teprve uvidíme. Důležitý je celek, který vypadá slibně. Lehký předkrm doplní rizoto s candátem a italské tiramisu s jahodami. Bude to hned zkraje týdne na plný počet bodů a výhru 25 000 korun?
V úterý diváky pozve do svého žižkovského bytečku daňová poradkyně Marie. Vypadá mladší, než je, a mladá je i duchem. Užívá si života, je to pohodářka a živel. Že by za to mohla zelenina, kterou tahle pohledná bruneta konzumuje ve velkém? Veselá a upovídaná Marie totiž maso moc nemusí. Udělá proto dietní rybu. Účetní Marie si to umí spočítat… Snad se tedy rozhodla správně, když chce dosáhnout na odměnu 25 000 korun s vůněmi Maroka a Orientu.
A zase ryby! Pan Zdeněk je dokonce podává hned dvakrát. Jako předkrm i hlavní chod. Což o to, losos a tuňák jsou skvělé pochoutky. Nezbývá než doufat, že se tentokrát opravdu sejdou samí milovníci rybího masa. Jinak to operátorovi a příležitostnému cestovateli pěkně spočítají. Zdeněk nemusí teplou zeleninu, zato miluje pikantní chutě. Strefí se tvrdohlavý Beran do chuti soupeřů natolik, aby i on získal šanci na výhru 25 000 korun.
Čtvrtek bude patřit důchodkyni Libuši, bývalé prodavačce. Velmi impulzivní a činorodá žena se věnuje aktivně sportu i vnoučatům. Líba neví, co je nuda. Žádnou zábavu nezkazí a do svého menu odvážně zařadila rovněž netypické maso – králíka. Její domácí palačinky s horkým ovocem a zmrzlinou by mohly zamíchat pořadím. Každopádně má naději na 25 000 korun, s nimiž by si jistě hravě poradila.
Finále se odehraje v rodinném domku v Říčanech u topenáře Jana. Chlap jako hora má rád vaření a jeho srdce bije na pravém místě. Miluje elektrické vláčky a pořad Prostřeno! Alespoň podle názvu hlavního jídla. Jeho vepřový steak pana Vydry a jemný kuřecí steak paní Bouškové jistě potěší komentátory pořadu, ale možná i hosty, pokud zatouží po pořádné porci „opravdového“ masa. Jestli Jan vyhraje, odměnu chce věnovat potřebným. Bude jeho večeře tak vynikající, aby výhra 25 000 doputovala na bohulibé účely?
“
Zdroj: Prostřeno http://www.iprima.cz/prostreno/priste-uvidite/rybi-hody-ve-strednich-cechach
Poslední tip, trik či komentář