Ingredience
- mascarpone 2 balení
- vysokoprocentní smetana ke šlehání 250 ml
- žloutek 3 kusy
- cukr krystal 90 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vanilkový lusk 1 kus
- čerstvé ovoce (nejlépe kyselé maliny) 1 dávka
Žloutky ušleháme s oběma cukry do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku a potom opatrně vmícháme mascarpone. Do této směsi zlehka vmícháme kvalitní šlehačku, kterou jsme si vyšlehali do tuha.Naservírujeme do mističek či skleniček a doplníme čerstvým ovocem. Dáme ztuhnout do ledničky aspoň na dvě hodiny.Zdroj: …aby spočinula ve sladkém rudém ráji; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/aby-spocinula-ve-sladkem-rudem-raji [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář