Suroviny
- krůtí maso z prsou
- cibule 1 ks
- zakysaná smetana
- tavený sýr 3 ks
- různobarevné papriky 3 ks
- koření dle libosti
- smetana na vaření
- mléko
- máslo ořech
- slanina
- sůl
- pepř
- bílé pečivo
- vejce 1 ks
- zelená petržel
Najemno pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na másle a slanině, potom přidáme nakrájená a okořeněná krůtí prsa a opékáme, až maso změkne. Přidáme tavený sýr, který necháme pozvolna roztavit, během přípravy přidáme tři druhy nakrájených paprik, potom smetanu a trošku mléka, necháme povařit, podusit a dle chuti ještě dokořeníme.
Na „raketový knedlík“ si housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a vajíčkem, osolíme, vše promícháme i s nakrájenou zelenou petrželí a necháme chviličku vsáknout. Potom ze vzniklé hmoty tvoříme rukou koule, které dáme vařit do vroucí osolené vody.
Zdroj: All Difusien s raketovými knedlíky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/all-difusien-s-raketovymi-knedliky [On-line 16.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář