reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Alla fin fine

Suroviny
Korpus:

  • hladká mouka 150 g
  • holandské kakao 2 lžíce
  • třtinový cukr 45 g
  • máslo 100 g

Krém:

  • čerstvý krémový sýr 400 g
  • jemné arašídové máslo 195 g
  • třtinový cukr 100 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • vejce 2 ks
  • smetana ke šlehání 125 g

Na ozdobu:

  • třtinový cukr 220 g
  • nasekané arašídy 90 g
  • zakysaná smetana 240 g
  • šlehačka 180 g
  • moučkový cukr 2 lžíce

Troubu předehřejte na 180 °C. Nejdřív si připravte korpus: propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.

Troubu stáhněte na 150°C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi pět minut do krému. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.

Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.

Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dotuha. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte připraveným griliášem.

Zdroj: Alla fin fine; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/alla-fin-fine  [On-line 11.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.