Suroviny
- hladká mouka 500 g
- sůl 1 lžička
- droždí 15 g
- máslo 50 g
- crème fraîche 500 g
- muškátový oříšek 1/2 lžičky
- uzená šunka 250 g
- červená cibule 250 g
- mletý pepř
Z mouky, kvásku, másla a čtvrt litru vody uhněteme těsto, které necháme hodinu odpočinout. Pak tvoříme placky, na které namažeme směs créme fraiche (tučná zakysaná smetana 30%), soli a muškátového oříšku, posypeme nakrájenou cibulí a šunkou a dáme péct do trouby asi na deset minut na 180 stupňů).
Zdroj: Alsaský cibulový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/alsasky-cibulovy-kolac [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář