Suroviny
- vepřová pečeně 1 kg
- hovězí pupek 1 kg
- cuketa 1 ks
- lilek 1 ks
- mrkev 1 ks
- několik růžiček brokolice
- květák
- vejce 1 ks
- několik lžic mouky
- sůl 1 špetka
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Maso nakrájíme na pořádné dvěstěgramové steaky, rozpálíme pánev, maso potřeme olejem, osolíme, opepříme, zprudka opečeme z každé strany a vložíme do trouby vyhřáté trouby na 180°C, kde necháme dojít 4 až 5minut. Pak maso vyndáme a necháme dalších pět minut „dojít k cíli“.
Veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na různé tvary a máčíme v těstíčku ze studené vody, vajíčka a mouky s trochou soli. Smažíme v rozpáleném oleji přibližně dvě minuty, poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme ke steakům.
Zdroj: Americký hovězí a vepřový steak se zeleninou v tempuře; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/americky-hovezi-veprovy-steak-se-zeleninou-v-tempure [On-line 19.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář