2 porce
- 1 celý ananas
- 4 lžíce třtinového cukru
- 40 g másla
- 0,4 dl pomerančového likéru (Grand Marnier)
- 2 dl smetany ke šlehání
Ananas i s listy rozkrojíme na půlku a jedlou část ovoce vyřízneme. Na rozehřátou pánev nasypeme třtinový cukr, až začne karamelizovat, přidáme máslo a necháme rozpustit. Ananas dáme do pánve a lehce orestujeme. Jakmile chytne barvu, zalijeme ho pomerančovým likérem, čímž ananas na moment vzplane. Pak ho zalijeme smetanou a promícháme.
Flambovaný ananas vrátíme zpět do vyřízlé části s kůrou a listy, rozkrájíme na díly a zakapeme smetanovou omáčkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=704&u=342
Poslední tip, trik či komentář