reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ananas flambé – Flambovaný ananas

2 porce

  • 1 celý ananas
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 40 g másla
  • 0,4 dl pomerančového likéru (Grand Marnier)
  • 2 dl smetany ke šlehání

Ananas i s listy rozkrojíme na půlku a jedlou část ovoce vyřízneme. Na rozehřátou pánev nasypeme třtinový cukr, až začne karamelizovat, přidáme máslo a necháme rozpustit. Ananas dáme do pánve a lehce orestujeme. Jakmile chytne barvu, zalijeme ho pomerančovým likérem, čímž ananas na moment vzplane. Pak ho zalijeme smetanou a promícháme.
Flambovaný ananas vrátíme zpět do vyřízlé části s kůrou a listy, rozkrájíme na díly a zakapeme smetanovou omáčkou.

Zdroj:  S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=704&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.