reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Manzo bollito in salsa verde – Hovězí maso v zelené omáčce

4 porce

  • 1 kg hovězího předního
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • střídka z 1/4 veky
  • 1 dl vinného octa
  • 2 ančovičky
  • 1 lžíce capari
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • hrst petrželky
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl, celý pepř

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na hrubo, dáme do hrnce s vodou, s bobkovým listem a celým pepřem, přidáme maso v celku a vaříme pod pokličkou asi 2 hodiny.
Střídku z veky namočíme do octa, aby se nasákla. Pak na jemno nakrájíme pečivo, ančovičky, petrželku, capari a česnek a vše vhodíme do hmoždíře. Vejce uvaříme na tvrdo a žloutek přidáme ke směsi (bílek nepoužijeme). Lehce osolíme a bohatě zalijeme olivovým olejem, aby se vše spojilo.
Uvařené hovězí nakrájíme na slabé plátky a servírujeme spolu se zelenou omáčkou.
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory.

Zdroj:  S Italem v kuchyni TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=704&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.