reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Anglickou slaninou plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou

4 porce

  • 800 g vepřové panenky
  • 8 plátků anglické slaniny
  • olivový olej
  • chilli
  • snítka rozmarýnu
  • sůl

Panenku očistíme a pěknou středovou část podélně nakrojíme, vložíme plátky anglické slaniny a svážeme provázkem. Panenku opečeme z obou stran na olivovém oleji.

Přemístíme do pekáčku, zlehka ochutíme chilli, přiložíme lístky rozmarýnu a dopečeme při 180 °C asi 10 minut. Nakrájíme na plátky a osolíme. Podáváme se švestkovou omáčkou a šťouchaným bramborami.

švestková omáčka

  • 30 g másla
  •  1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 150 ml portského vína
  • 4 lžíce švestkových povidel
  • hrst sušených švestek
  • chilli
  • mletý pepř
  • citronová kůra
  • odvar ze skořice
  • sůl

Doporučujeme uvařit před samotnou přípravou masa.

V kastrůlku rozpustíme máslo, zasypeme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou a portským vínem, vmícháme povidla, pokrájené sušené švestky, ochutíme chilli, mletým pepřem, citronovou kůrou, odvarem ze skořice a solí.

Za průběžného míchání vaříme 20 minut.

Zdroj: Anglickou slaninou plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1353-anglickou-slaninou-plnena-veprova-panenka-se-svestkovou-omackou/ [On-line 30.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.