Suroviny:
- 500 ml mléka
- 8 žloutků
- 250 g cukru
- 1 lusk vanilky
- 0,25 dl likéru
- drobné ovoce
Do misky dáme žloutky ,cukr a vyškrábneme vanilkový lusk, důkladně prošleháme.
V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky.
Do žloutku opatrně nalijeme asi 1/3 teplého mléka, abychom vyrovnali teplotu a zamezili sražení. Prošleháme a přilijeme k zbytku mléka.
Na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Nesmíme přesáhnout 85°C, jinak dojde ke sražení.
Poté přelijeme přes cedník, podáváme s čerstvým ovocem.
Zdroj: Anglický krém; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-z-vajec-ze-4-dilu-ted-vari-sef [On-line 13.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář