reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Anglický krém

Suroviny:

  • 500 ml mléka
  • 8 žloutků
  • 250 g cukru
  • 1 lusk vanilky
  • 0,25 dl likéru
  • drobné ovoce

Do misky dáme žloutky ,cukr a vyškrábneme vanilkový lusk, důkladně prošleháme.

V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky.

Do žloutku opatrně nalijeme asi 1/3 teplého mléka, abychom vyrovnali teplotu a zamezili sražení. Prošleháme a přilijeme k zbytku mléka.

Na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Nesmíme přesáhnout 85°C, jinak dojde ke sražení.

Poté přelijeme přes cedník, podáváme s čerstvým ovocem.

Zdroj: Anglický krém; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-z-vajec-ze-4-dilu-ted-vari-sef [On-line 13.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.