Suroviny
Na korpus:
- sušenky Bebe 130 g
- máslo 70 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
Na náplň:
- mascarpone 250 g
- tučný tvaroh ve vaničce 170 g
- arašídové máslo 1 lžíce
- cukr 75 g
- vejce 2 ks
Na čokoládovou polevu:
- smetana ke šlehání 100 ml
- čokoláda 100 g
Navíc:
- arašídové máslo 1 lžička
- mascarpone 50 g
- smetana ke šlehání
- cukr 1 lžička
V ručním mixéru si rozmixujeme sušenky najemno. Přidáme vanilkový extrakt a povolené máslo, rukama pečlivě prohněteme, až nám vznikne drobenka.
Připravíme si formičky – ideálně se dnem – a naplníme je připravenou sušenkovou směsí, kterou pomocí lžičky upěchujeme, aby výsledná výška korpusu byla 2-3 cm.
Vyšleháme cukr s vajíčky. Poté přidáme mascarpone, tvaroh a arašídového máslo a všechny suroviny smícháme v jednolitou směs. Tu potom nalijeme do formiček na sušenkový základ. Plech přendáme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 stupňů 30-40 minut.
Malé cheesecaky necháme zcela vychladnout a poté je opatrně vyndáme z formiček.
Smetanu si dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Sundáme z kamen a vhodíme do ní připravenou čokoládu. Metličkou mícháme, dokud se nám všechna čokoláda nerozpustí a poleva nesjednotí. Aby nebyla čokoláda moc řídká a navrchu nám držela, necháme ji trochu zchladit a až poté poléváme povrch každého cheesecaku.
Mascarpone, cukr a arašídové máslo vyšleháme dohromady a podle potřeby maličko zředíme smetanou – měla by nám vzniknout středně tuhá směs.
Pomocí lžíce přendáme do cukrářského sáčku (stejně dobře nám poslouží i igelitový pytlík s ustřiženým růžkem) a dozdobíme každý cheesecake.
Zdroj: Arašídové mini cheesecakes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/arasidove-mini-cheesecakes [On-line 23.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář