Vepřové v mléce
(4 porce)
- 800 g vepřového karé
1 l mléka
1 dl bílého vína
2 stroužky česneku
řapíkatý celer
cibule
bobkový list
petrželka
olej extra virgin
Očistíme řapíkatý celer. Nakrájíme jej na větší kousky a cibuli nahrubo. Přidáme pár stroužků česneku, nakrájených na plátky. Vše promícháme. Kotletu na hřbetu nařízneme do mřížky. Převážeme provázkem a obalíme v připravené směsi. Přikryjeme fólií a necháme v lednici odpočívat 12 hodin. Zeleninu z masa odstraníme a vhodíme je na rozpálený olej do kastrůlku. Osmahneme dozlatova. K němu přes cedník propasírujeme zeleninovou směs. Naběračkou přiléváme mléko na na slabém plameni 2 hodiny omáčku redukujeme.
Uvařené maso nakrájíme na tenké plátky a servírujeme je přes cedník propasírovanou omáčkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Arista-al-latte/
Poslední tip, trik či komentář