- 2 kg vepřové kotlety s panenkou v celku
- 1 kg brambor
- 1 palička česneku
- rozmarýn
- šalvěj
- olej extra virgin
- hrubá sůl
Rozmarýn a šalvěj nasekáme spolu s hrubou solí na jemno.
Maso na vrchu nařežeme (vytvoříme mřížku), potřeme bylinkami a solí, pokapeme olivovým olejem a prošpikujeme stroužky česneku. Přidáme ještě snítku rozmarýnu a šalvěj a takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. Po uplynutí doby maso podlijeme sklenkou vody, přidáme brambory, dochutíme solí a olivovým olejem a pečeme dalších 20 minut na 180 °C.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=785&u=342
Poslední tip, trik či komentář