reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Artyčoky s rajčátkem a petrželovým máslem

4 porce

  • 8 artyčoků
  • 4 rajčata
  • voda
  • citronová šťáva

várka na uvaření artyčoků

  • voda
  • tymián
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl

Artyčoky očistíme a vykrojíme středy – tzv. srdíčka, která vkládáme do vydatně citronované vody, aby nám nezhnědla.

Artyčoky vaříme 10−15 minut ve vodě s tymiánem, stroužkem česneku, olejem a solí.

Rajčata nařízneme na špičce do kříže, na pár vteřin vložíme do vroucí vody, ihned zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na měsíčky.

Petrželové máslo

  • 150 g másla
  • hrst sekané plocholisté petržele
  • 1 citron
  • sůl

Do horkého rozpuštěného másla vložíme nasekanou petrželku, vmícháme citronovou kůru, osolíme, vložíme připravená rajčátka, zlehka promícháme a zakápneme citronovou šťávou.

Na talíř servírujeme uvařené artyčoky, doplníme rajčátky a zakápneme petrželovým máslem.

Zdroj: Artyčoky s rajčátkem a petrželovým máslem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1597-artycoky-s-rajcatkem-a-petrzelovym-maslem/  [On-line 23.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.