reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Australský jablkový koláč

Ingredience
australský jablkový koláč:

  • jablka 1 kg
  • máslové sušenky 200 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • skořice 1 lžička
  • rozinky 1 hrst
  • smetana ke šlehání 1 kus

vanilková zmrzlina:

  • mléko 200 ml
  • šlehačka 200 ml
  • vanilkový lusk 1 kus
  • žloutek 5 kusů
  • cukr 130 g

Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Dáme je do zapékací misky, posypeme cukrem, skořicí, přidáme rozinky a vše promícháme. Po povrchu posypeme rozdrcenými máslovými sušenkami.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Podáváme s ušlehanou šlehačkou.

vanilková zmrzlina:

Mléko spolu se smetanou a omytým a rozříznutým vanilkovým luskem dáme ohřát do hrnce, ale stáhneme ihned ze sporáku, když dosáhne k varu. Necháme chladnout a mezitím si utřeme žloutky s cukrem do jemné směsi, přidáme vychladlé mléko bez vanilky. Znovu směs ohřejeme do mírného zhoustnutí, neměla by se vařit! Stáhneme ze sporáku a necháme vychladit. Obsah prolijeme cedníkem do zmrzlinového stroje – po půl hodině je zmrzlina hotová. Přendáme ji do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky

Zdroj: Australský jablkový koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/australsky-jablkovy-kolac [On-line 16.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.