- 2 zralá avokáda
200 g salátové okurky
200 g krevetek
2 lžíce kysané smetany
2 lžíce majonézy
1-2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
1 limeta
sůl
pepř
Avokáda rozřízneme napůl, zbavíme pecek a opatrně, abychom nepoškodili slupku, vyjmeme dužinu. Tu nakrájíme na drobné kostičky, které nasypeme k najemno nastrouhaným salátovým okurkám a zakapeme je šťávou z limety. Poté přidáme olivový olej, kysanou smetanu, majonézu a podle chuti prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a podáváme v avokádové slupce, kterou jsme posadili na lůžko z listových salátů a zasypali vyloupanými spařenými krevetkami. A pokud tento předkrm ozdobíte snítkou své oblíbené bylinky, umělecké dílo skvělé chuti bude jistě po zásluze pochváleno.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/164-avokadove-pyre-s-krevetkami/
Poslední tip, trik či komentář