Ingredience
- zralé avokádo 1 kus
- smetana 100 ml
- pomerančová šťáva 20 ml
- med 1 lžička
- likér 5 ml
- třtinový cukr 25 g
- lístek máty na ozdobu 5 kusů
Avokádo si opatrně vydlabeme, abychom neporušili slupku, kterou si schováme. Asi polovinu vydlabané dužiny smícháme s dalšími surovinami, sešleháme dohromady a vrátíme do slupek, které tvoří mističku na krém. Tato necháme co nejvíce vychladit. Před podáváním dezert zasypeme navrchu cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí. Dozdobíme mátou.
Zdroj: Avokádový crème brûlée; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/avokadovy-creme-brulee [On-line 07.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář