- bobkový list 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- kečup 4 lžíce
- cibule 150 g
- rajský protlak 2 lžíce
- okurky 4 kusy
- vepřová kýta 650 g (nebo hovězí maso)
- olej 70 ml
- pepř 5 kuliček
- hladká mouka na zapražení 3 lžíce
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso očistíme a pokrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme. Přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení maso zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme, dokud není měkké. Před koncem dušení přidáme kečup s protlakem a okurky pokrájené na kostičky. Ještě chvilku dusíme a promícháme. Podáváme s dušenou rýží.
Zdroj: Azu po tatarsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/azu-po-tatarsku [On-line 7.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář