Ingredience
babiččin králík:
- zadní králičí nohy 4 kusy
- husí sádlo 200 g
- sůl a kmín 1 dávka
udeřáky:
- syrových, najemno nastrouhaných brambor 500 g
- hrubá mouka 200 g
- rohlíky, nakrájené na kostičky a předem usušené 2 kusy
- vejce 1 kus
- sůl 1 dávka
zelí:
- kysaného zelí (ideálně bílé i červené) 400 g
- menší cibule 1 kus
- lžíce másla 1 kus
- cukr dle chuti 1 dávka
Králíka osolíme a okmínujeme a přelijeme rozpuštěným husím sádlem, nejlépe den předem. Druhý den pečeme přiklopené při teplotě 200 stupňů asi 2 hodiny.
Suroviny na udeřáky (chlupaté knedlíky) smícháme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme menší válečky, které vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti cca 12 minut.
Naložené zelí uvaříme v malém množství vody a scedíme. Smícháme s najemno pokrájenou syrovou cibulkou, lžící másla a osladíme a dochutíme dle chuti.
Zdroj: Babiččin pečený králík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-peceny-kralik [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář