reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččin pečený králík

Ingredience
babiččin králík:

  • zadní králičí nohy 4 kusy
  • husí sádlo 200 g
  • sůl a kmín 1 dávka

udeřáky:

  • syrových, najemno nastrouhaných brambor 500 g
  • hrubá mouka 200 g
  • rohlíky, nakrájené na kostičky a předem usušené 2 kusy
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 dávka

zelí:

  • kysaného zelí (ideálně bílé i červené) 400 g
  • menší cibule 1 kus
  • lžíce másla 1 kus
  • cukr dle chuti 1 dávka

Králíka osolíme a okmínujeme a přelijeme rozpuštěným husím sádlem, nejlépe den předem. Druhý den pečeme přiklopené při teplotě 200 stupňů asi 2 hodiny.
Suroviny na udeřáky (chlupaté knedlíky) smícháme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme menší válečky, které vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti cca 12 minut.
Naložené zelí uvaříme v malém množství vody a scedíme. Smícháme s najemno pokrájenou syrovou cibulkou, lžící másla a osladíme a dochutíme dle chuti.

Zdroj: Babiččin pečený králík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-peceny-kralik [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.