reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččin štrůdl

Ingredience

  • hladká mouka 500 g
  • voda 0.2 dl
  • tuk na pečení 100 g
  • jablka 1 kg
  • strouhanka 1 dávka
  • cukr 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 dávka
  • skořice 1 dávka
  • rozinky 1 hrst
  • vejce na potření 1 kus

Z mouky, vody a tuku vypracujeme hladké těsto. Dáme jej odležet na chvíli do lednice a mezitím si oloupeme a pokrájíme jablka. Těsto rozválíme, posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, cukrem, kousky ořechů, skořicí a zavineme. Těsto přendáme jej na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme asi na půl hodiny péct do horké trouby.

Zdroj: Babiččin štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-strudl [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.