Ingredience
- hladká mouka 500 g
- voda 0.2 dl
- tuk na pečení 100 g
- jablka 1 kg
- strouhanka 1 dávka
- cukr 1 dávka
- vanilkový cukr 1 dávka
- skořice 1 dávka
- rozinky 1 hrst
- vejce na potření 1 kus
Z mouky, vody a tuku vypracujeme hladké těsto. Dáme jej odležet na chvíli do lednice a mezitím si oloupeme a pokrájíme jablka. Těsto rozválíme, posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, cukrem, kousky ořechů, skořicí a zavineme. Těsto přendáme jej na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme asi na půl hodiny péct do horké trouby.
Zdroj: Babiččin štrůdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-strudl [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář