- vepřové žebírka 500 g
- velké brambory 2 kusy
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- celý pepř 3 kuličky
- 1/4celeru 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 2 kusy
- hladká mouka 3 lžíce
- sádlo 1 lžíce
- majoránka 1 špetka
- sušené houby 1 hrst
- petržel
Žebro uvaříme v 1, 5 l vody doměkka, maso vyndáme. Do vývaru dáme pokrájenou zeleninu, česnek, cibuli, houby a koření a vaříme doměkka. Do rozpuštěného sádla přidáme mouku a jíšku usmažíme do růžova. Osolíme, odstavíme z plotny a vmícháme vejce. Maso pokrájíme a vložíme zpět do polévky, povaříme a vmícháme hotovou jíšku.
Zdroj: Babiččina bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-bramboracka [On-line 3.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář