- 2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce strouhanky
2 špetky soli
2 lžičky cukru
na doplnění:
- džem
cukr moučka
šlehačka (kondenzované mléko)
čerstvé ovoce
Na dvě vejce přidáme dvě lžíce mléka a strouhanky, dvě špetky soli a o něco víc cukru. Důkladně promícháme a na másle pečeme pozvolna do poloměkka. Omeletu neobracíme, ale opatrně stáhneme z pánve rovnou na talíř, potřeme marmeládou, přeložíme, pocukrujeme a můžeme podávat. Třeba se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/298-babiccina-omeleta/
Poslední tip, trik či komentář