reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Balkánský chléb plněný masíčkem z kýty

Suroviny

  • vepřová kýta 500 g
  • rajče 1 ks
  • salátová okurka
  • paprika 1 ks
  • čínské zelí
  • koření na gyros nebo grilovací koření
  • provensálské koření
  • česnek 1 stroužek
  • malá cibule 1 ks
  • kari koření
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt 2 kelímky
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 špetka
  • pepř
  • olej 1 lžíce

Na balkánský chléb (lepinje):

  • hladká mouka 2 hrnky
  • bílý jogurt 1 kelímek
  • sůl 1 lžička
  • prášek do pečiva 1 lžička

Maso nakrájíme na malé kousky, přisypeme koření na gyros, sůl, pepř, trošku oleje, promícháme a dáme asi na hodinu do lednice. Mezitím si do misky nakrájíme zeleninu. Maso opečeme zprudka na troše oleje.

Připravíme si dresink: smícháme jogurt nebo zakysanou smetanu s provensálským kořením, kari a cukrem. Přidáme rozmačkaný česnek a promícháme, dáme vychladit do lednice.

Na balkánský chléb smícháme mouku, prášek do pečiva, jogurt a trošku vody. Pokud je těsto příliš tuhé,zředíme ještě vodou. Z těsta vytvoříme placičky ve velikosti menšího talířku, vysoké asi centimetr. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů na pečicím papíru asi 15-20 minut.Vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby placky neztvrdly. Pak je rozkrojíme bud‘ napůl, nebo odkrojíme vršek a naplníme je opečeným masem, zeleninou a prolijeme dresinkem. Podáváme.

Zdroj: Balkánský chléb plněný masíčkem z kýty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/balkansky-chleb-plneny-masickem-z-kyty  [On-line 09.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.