Suroviny
- banán 2 ks
- čokoláda bílá/mléčná/hořká 2 tabulky
- tyčinky na napichování
Banány oloupeme, rozpůlíme a seřízneme špičky, propíchneme je zhruba do poloviny nanukovou tyčkou, položíme na talíř s pečicím papírem a zatím dáme do lednice nebo mrazáku. Mezitím si uděláme vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu, která musí být ve vysoké sklenici (zavařovačka), až bude čokoláda rozpuštěná a banány dostatečně studené, tak je namáčíme v čokoládě, (můžeme ještě posypat oříšky, kokosem, mandlemi nebo barevnými kuličkami) a necháme vychladit v lednici.
Zdroj: Banán v čokoládě na špejli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/banan-v-cokolade-na-spejli [On-line 21.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář