6–8 porcí
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 400 g batátů
- 150 g červené čočky
- 2 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce červené kari pasty
- špetka mletého chilli
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 250 ml kokosového mléka
- 1−2 limetky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
na podávání
- 4 snítky koriandru
- hoblinky chilli na servírování
Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibuli, česnek a zázvor, vmícháme kari pastu, špetku chilli, osmahneme, vmícháme propláchnutou čočku, mrkev a batáty, opět osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, zastříkneme rybí omáčkou a vaříme, až jsou batáty měkké. Poté rozmixujeme, přidáme kokosové mléko, šťávu z limetek, podle chuti osolíme, opepříme. Podáváme s nasekaným koriandrem a hoblinkami chilli.
Zdroj: Batátová polévka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1767-batatova-polevka/ [On-line 04.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář