reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bavorská pečeně s křupavou krustou podávaná s bavorským knedlíkem a červeným zelím

Suroviny

  • vepřové ramínko s kůží 2 kg
  • mrkev 1 ks
  • pórek 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • pivo 1 láhev
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • trochu sádla
  • sůl
  • pepř
  • sladká červená paprika
  • bramborový škrob (solamyl)

Bavorské knedlíky z vařených brambor, plněné kruto

  • brambory 1 kg
  • vejce 1 ks
  • polohrubá mouka 100 g
  • sůl
  • krutony z bílého pečiva

Maso omyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Pomažeme červenou paprikou všechny strany kromě kristy (kůže).

Na pekáči s rozpáleným sádlem osmahneme maso ze všech stram kromě krusty a dáme je do pekáče krustou (kůží) dolů, podlijeme pivem a krapet vody a dáme do vyhřáté trouby péct na půl hodiny. Poté vyjmeme maso, nakrájíme krustu (kůži) na čtverečky, osolíme, okmínujeme, pomažeme česnekem, dáme opět kůží dolů a pečeme asi hodinu. Nesmíme zapomenout maso kontrolovat a podlévat pivem! Po hodině maso obrátíme, pomažeme paprikou a česnekem a do menšího kastrolku odlijeme šťávu, aby byla kůžička křupavá. Vrátíme zpět do trouby a můžeme zapnout gril na 3-5 minut. Omáčku provaříme a podle potřeby zahustíme škrobem.

Pečeni podáváme s knedlíkem, červeným a bílým zelím. Brambory na bavorské knedlíky oloupeme a uvaříme den před zpracováním. Na druhý den přidáme do prolisovaných brambor vajíčko, sůl a postupně i mouku. Zpracujeme těsto, mokrýma rukama koulíme větší kuličky, kdy do středu vymáčkneme malou dírku a do ní dáme do ni asi 2-3 krutony, zavřeme dírku a znovu vytvarujeme kouli. Koule vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

Jako příloha je vhodné domácí nebo kupované červené zelí, připravené svým obvyklým oblíbeným způsobem.

Zdroj: Bavorská pečeně s křupavou krustou podávaná s bavorským knedlíkem a červeným zelím; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bavorska-pecene-s-krupavou-krustou-podavana-s-bavorskym-knedlikem-cervenym-zelim  [On-line 03.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.