reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bažantí prsa ve slanině s dýňovou ratatouille

Ingredience

  • 4 bažantí prsa
  • 8 plátků pancetty
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 80 g šalotky
  • 2–3 stroužky česneku
  • 100 g žluté papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • 250 g sladkých brambor
  • 250 g máslové dýně
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžice champagne octa
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce medu
  • 50 g másla
  • Sůl
  • Kajenský pepř

Bažantí prsa osolíme, opepříme a zabalíme do pancetty. V pánvi si rozehřejeme olivový olej na střední teplotu a dáme do něj snítky tymiánu a rozmarýnu. Začneme smažit prsa, a to 6 minut z každé strany.

Šalotku a česnek nasekáme nadrobno a dáme na rozehřátý olivový olej. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájenou papriku a batáty. Za dalších pár minut přidáme máslovou dýni. Zeleninu zakápneme vínem a octem. Následně do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekaný rozmarýn a lístky tymiánu. Zlehka posypeme kajenským pepřem. Až bude zelenina měkká, přidáme lžíci rajčatového protlaku a medu.

Zdroj: Bažantí prsa ve slanině s dýňovou ratatouille; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2277-bazanti-prsa-ve-slanine-s-dynovou-ratatouille/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.