Ingredience
- 4 bažantí prsa
- 8 plátků pancetty
- 50 ml slunečnicového oleje
- 100 ml kuřecího vývaru
- 80 g šalotky
- 2–3 stroužky česneku
- 100 g žluté papriky
- 50 ml olivového oleje
- Tymián
- Rozmarýn
- 250 g sladkých brambor
- 250 g máslové dýně
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžice champagne octa
- 100 ml bílého suchého vína
- 1 pomeranč
- 1 lžíce medu
- 50 g másla
- Sůl
- Kajenský pepř
Bažantí prsa osolíme, opepříme a zabalíme do pancetty. V pánvi si rozehřejeme olivový olej na střední teplotu a dáme do něj snítky tymiánu a rozmarýnu. Začneme smažit prsa, a to 6 minut z každé strany.
Šalotku a česnek nasekáme nadrobno a dáme na rozehřátý olivový olej. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájenou papriku a batáty. Za dalších pár minut přidáme máslovou dýni. Zeleninu zakápneme vínem a octem. Následně do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekaný rozmarýn a lístky tymiánu. Zlehka posypeme kajenským pepřem. Až bude zelenina měkká, přidáme lžíci rajčatového protlaku a medu.
Zdroj: Bažantí prsa ve slanině s dýňovou ratatouille; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2277-bazanti-prsa-ve-slanine-s-dynovou-ratatouille/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář