- 4 bílky,
- 80 g krupicového cukru,
- 2 lžíce citrónové šťávy,
- 2 lžíce mleté kávy,
- 20 g moučkového cukru
Náplň
- 300 ml smetany ke šlehání,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 20 ml kávového likéru (vaječného likéru s kávovou příchutí)
Bílky dáme do šlehače, přisypeme krupicový cukr, vlijeme šťávu z citrónu a vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu prosejeme moučkový cukr a přidáme mletou kávu. Naplníme do cukrářského sáčku. Na plech nastříkáme proužky asi 8 cm dlouhé, vždy 4 těsně vedle sebe. Vložíme do trouby a pečeme při 120 °C asi 50 minut, pak necháme doschnout ve vypnuté troubě.
Krém
Smetanu vlijeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vyšleháme. Do pevné šlehačky vmícháme likér. Na polovinu upečených tyček nastříkáme šlehačku a zaklopíme.
Zdroj: Bezé dortíčky, TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/beze-dorticky-11-12-2013.html [on-line 12.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář